“Влизам в битката за Перник, за да защитя славата на

...
 “Влизам в битката за Перник, за да защитя славата на
Коментари Харесай

Кирил Леонов: Ще върнем незаконно надвзетите пари за данъци в Перник

 izbori_2023_v1_013

 

“Влизам в борбата за Перник, с цел да защитя славата на града ни. Той в предишното беше прочут със спортистите си, с промишлеността си, с културата си, само че сега сме се трансформирали в спалнята на София. Това стимулира мен и моя екип да си подобрим метода на живот в Перник, с цел да може да променим цялата идея за ръководство на общината. ” Това съобщи претендентът на Българска социалистическа партия за кмет на Перник Кирил Леонов в предаването “Делници ” на Евроком.


“Нашият спор с кмета Станислав Владимиров потегли от едно негово деяние, когато през 2020 година усили десетократно такса “Смет ” за дребните обитаеми места. Ние, като обществена партия, считаме, че това е неприемливо. Предупреждавахме, че този негов акт ще отпадне в съда и по този начин и стана. Но заради това, че единствено 4 села се включиха в обжалването на тази такса, изпаднахме в обстановка, в която 4 села заплащат по 30 лева, а другите 20 - по 300 лева, което е неуместно ”, описа Леонов. И даде обещание, че в случай че гласоподавателите му гласоподават доверие, ще възвърне надвзетите средства, а в случай че няма финансовата опция за това, ще освободи засегнатите от заплащане на такса “Смет ”.


“Цялата акция на Станислав Владимиров преди 4 години стъпи на водната рецесия. На всяка среща той поемаше уговорката, че виновните за тази рецесия, тоест, предходното ръководство на ГЕРБ, ще си понесат отговорността. Но единствено 2 месеца откакто го избрахме, всичко се замете под килима - няма виновни, а най-после ГЕРБ го поддържаха за втори мандат. И оставам с извода, че такива хора са склонни да сключат договорка с дявола, единствено и единствено да са във властта ”, сподели още той.


По неговите думи, община Перник има потребност от вложения и откриване на нови работни места. “Нашият проблем е доста комплициран заради две съществени аргументи. Първо, в нашата община има високи равнища на корупция. Това не го споделям аз, а отчетът на АДФИ, в който написа, че нито една социална поръчка в Перник не дава отговор на закона. Това, което предлагаме за справяне с корупцията, е да се сътвори публичен съвет от дейни жители, в който да влязат и неправителствени организации, които изследват корупцията и нейната предварителна защита. Също по този начин, да има онлайн лъчение в комисията, когато се отварят тези прословути публични поръчки, които са разказани в този отчет, с цел да няма субективни оценки и да виждат перничани за какво дадената компания би трябвало да завоюва общестената поръчка. Това ще се случи в първите 100 дни на нашето ръководство ”, уточни претендентът за кмет.


Като втори проблем Кирил Леонов уточни неналичието на индустриална зона. “Има един терен от към 400 дка, на който няма нищо забито. Причината за това е, че всичките управления на общината от 2012 година до момента не построиха инфраструктурата до тази индустриална зона. Въпреки че се намира наоколо до ж.п. гара “Разпределителна ”, която може да прави логистика до всяка част на нашата страна и Европа и макар че минават два транспортни коридора - 8 и 4 за Гърция и Северна Македония. Имахме и индустриална зона “Пектин ”, на която обаче ѝ беше изменен статута на зона за застрояване и се даде на гръцки вложител да строи жилища. Как да чакаме някой да влага - няма по какъв начин ”, акцентира социалистът.


“Закрием ли мините и ТЕЦ-а, закриваме и Перник ”, безапелационен бе Леонов. Той изясни, че над 20 хиляди фамилии в Перник се отопляват на парно и би било немислима опцията ТЕЦ-а да спре да работи през студените зимни месеци. Според него, сегашните Териториални проекти за зелен преход са мощно сбъркани и предложи различен метод - модернизиране на ТЕЦ-овете съв модерни технологии, тъй че те да дават отговор на екологичните правила.
“Обещавам Общината да е един от вложителите в Перник. В момента тя се ръководи по извънредно неверен метод. Масово се разпродава общинско имущество, а тя има опция да строи. Защо да не строи блокове и жилища, които да отдава чартърен на млади фамилии ”, уточни социалистът.


“Аз и моят екип имаме и верния метод, и силата, и силите да се оправим с компликациите в Перник и да го създадем един град, който да се трансформира в идващото икономическо знамение в България, какъвто е бил ”, сподели в умозаключение Кирил Леонов.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР